skip to Main Content
Koning Willem Alexander bezocht ons stadscentrum in Beverwijk | Klik hier om verder te lezen...

‘Heel Beverwijk Lekker Schoon’

‘Heel Beverwijk Lekker Schoon’

Een team cliënten van de dagbesteding van Stichting SIG gaat de Breestraat in Beverwijk schoon en afvalvrij houden. Het gaat om een samenwerkingsproject van de SIG, de gemeente Beverwijk en de winkeliers van de Breestraat. Maandag 3 december vond de kick-off plaats, met de overhandiging door wethouder Hanneke Niele van de werkjassen, onderdeel van de uniforme bedrijfskleding van het onderhoudsteam. De werkkleding – jacks, sweaters en broeken – zijn gesponsord door de SIG, de gemeente en stichting Beverwijk Centrum (Lekker Eigenwijs Verrassend). Het schoonmaakteam werkt vanuit Buurtwinkel de Schans 2, waarin SIG en Stichting Welzijn Beverwijk samenwerken.

Onder het motto ‘Heel Beverwijk Lekker Schoon’ – goed zichtbaar op de jassen en truien – zullen circa tien cliënten van de SIG de winkelstraat van Beverwijk, de Breestraat, incl. winkelcentrum Beverhof, vrij van zwerfvuil houden. “Een mooi initiatief, want in een schone stad is het prettig wonen”, zei wethouder Niele tijdens de uitreiking van de werkjassen. En waar het netjes en schoon is, zal het publiek ook minder snel afval op straat achterlaten, vervolgde ze.. “Ik kom een keertje mee helpen bij het afval prikken”, beloofde ze de cliënten van het SIG-team.

Ook directeur Jan Kroft van de SIG toonde zich blij met het schoonmaakproject, omdat het past in de visie van de SIG, om cliënten zinvolle en sociaal verbindende dagbesteding aan te bieden. Ronald van Leeuwen, bestuurder van stichting Beverwijk Centrum, reikte de laatste sweater uit, met complimenten voor het initiatief. Het is de bedoeling dat cliënten van het onderhoudsteam op termijn ook de zijstraten van de Breestraat afvalvrij maken. Ook zullen cliënten klusjes voor winkeliers en buurtbewoners gaan uitvoeren.

Back To Top
X