Terug naar overzicht

Buurtwinkel de Schans

Schans 2, 1941 JP Beverwijk Kaart
Telefoonnummer

Openingstijden

Maandag 9.30 - 17.00
Dinsdag 9.30 - 17.00
Woensdag 9.30 - 17.00
Donderdag 9.30 - 17.00
Vrijdag 9.30 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Over ons

Het centrum van Beverwijk heeft er vanaf maandag 19 maart een mooie wijkvoorziening bij: Buurtwinkel de Schans. Een laagdrempelig diensten- en activiteitencentrum voor en met de wijk. De buurtwinkel is een samenwerkingsproject van de SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, en de Stichting Welzijn Beverwijk (SWB).

Samenwerking Zorg en Welzijn
Met Buurtwinkel de Schans willen SIG en SWB een gemakkelijk toegankelijke plek in de wijk creëren, met een aanbod dat wijkbewoners, vrijwilligers en cliënten van de SIG verbindt en sociaal actief en betrokken houdt. Door dat als zorg- en welzijnsorganisatie samen te doen, kan een breed en divers publiek worden bereikt, aldus de gedachte achter de samenwerking. Deze 1 + 1 = 3-formule blijkt succesvol. SIG en SBW organiseren samen al de inloop-eettafel ‘Prins(es) aan Tafel’ in wijkcentrum Prinsenhof in Beverwijk. In Haarlem heeft de SIG samen met verschillende lokale welzijnsorganisaties wijkprojecten, waaronder een buurtwinkel en ‘Stamtafels’, opgezet.

Aanbod
Het aanbod in Buurtwinkel de Schans bestaat vooralsnog uit ‘Taal in de Wijk’, een project voor anderstaligen in de wijk, een trainingscentrum voor jongeren met een beperking, een cleanteam voor de Breestraat (in samenwerking met de gemeente Beverwijk) en themabijeenkomsten en ontmoetingsactiviteiten voor wijkbewoners. Onder professionele begeleiding voeren cliënten van de dagbesteding van de SIG zinvolle werkzaamheden uit die bijdragen aan de sociale samenhang in de wijk. Het aanbod van de nieuwe buurtwinkel wordt ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Welzijn Beverwijk, die hier met diverse eigen activeringsprogramma’s bij aansluit. Vrijwilligers kunnen aan de slag als gastvrouw/gastheer of baliemedewerker. In de loop van 2018 krijgt het aanbod van Buurtwinkel de Schans verdere invulling. Zo is er het plan om vanuit de buurtwinkel wijkbewoners te helpen bij klussen in en rond het huis.

Buurtwinkel de Schans is gevestigd in het voormalige pand van IJzerhandel Hergarden aan de Schans 2 in Beverwijk.

Waar vind je ons?