SundayFair in zomerse sferen

Evenement | Geplaatst: 13-06-2017

SundayFair in zomerse sferen

Nu de zomer in aantocht is, is het tijd voor de eerste editie van de SundayFair van dit jaar. Niet zoals voorgaande edities op de Breestraat maar deze keer op het Stationsplein. De SundayFair staat bekend om zijn spectaculaire straattheater en live muziek. De organisatie is voor deze editie een samenwerking aangegaan met Beverwijk Duurzaam. 

Van 12.00 tot 17.00 uur zullen er diverse marktkramen staan met een diversiteit aan koopwaren. Veelal zullen de producten door de deelnemers zelf worden gemaakt. De kramen van Beverwijk Duurzaam zullen gaan over stadstuinieren, gezond leven, biodiversiteit. Je kan er ook lokaal gebakken brood en lokaal geteelde biologische groente kopen. Heerlijk gezond en heel duurzaam! Verder zullen er leuke demonstraties en activiteiten plaats vinden o.a. werken met natuurproducten, mandala’s maken van bloemen. Ook kunt u zich aanmelden voor een wandelexcursie naar de Beverwijkse Haven, deze excursie start om 16.00 uur. 

Patisserie Leek zal 1500 gratis ijsjes uitdelen aan de kinderen die met hun ouders de markt bezoeken, maar op=op. 

De optredens van het straattheater zullen zowel in de Breestraat als op het stationsplein plaats vinden. 

Fabuloka komt met hun act Staal

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. Ed is muzikant en maakt alles van metaal. Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben. Het verhaal wordt verteld met woorden, partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en live muziek. Alles speelt zich af in een 5 meter grote stalen constructie. 

In aansluiting op alle werkzaamheden die momenteel in het centrum plaats vinden hebben wij de leden van Directie en Co voor u uitgenodigd met hun act “werk in uitvoering” 

Werk in Uitvoering is een hele letterlijke vorm van pop up theater. Deze wegwerkers arriveren met een container vol spullen. Niks bijzonders, behalve dat ze opvallend veel op elkaar lijken. Ze werpen een barricade op, zetten een straat af met verkeerstekens, paaltjes en rood wit gestreepte lijnen. Dan gaan ze aan het werk. De mannen houden wel van een grapje tijdens het werken, wat regelmatig leidt tot een spel waarin ze zichzelf verliezen, meestal op luidruchtige wijze. Werk in Uitvoering is interactief, rauw, heel fysiek, confronterend, absurd. Sprekende en hyper realistische maskers maken er een visueel spektakel van. 

Op het podium van Radio Beverwijk zal, buiten het 4 uur durend live programma, ook 4x een optreden plaats vinden van Samantha van Son en Robbie Steenbeek. Verder zal er aandacht worden gevraagd voor het behoud van de Wijkertoren als cultureel huis voor alle bewoners van Beverwijk. 

Kortom de SundayFair een gezellig uitje voor  het hele gezin!